Click here to read an English article about the toller

Klik hier om onze "andere bewoners" te bekijken

Nadat wij al enkele jaren golden retrievers en labradors hadden, kwamen we in  een boek over retrievers toevallig een regeltje tegen, dat melding maakte  van het zesde retrieverras, de nova scotia duck tolling retriever.   Meer werd er niet over geschreven maar dat was genoeg om onze interesse te wekken. Na  het nodige speurwerk om meer over dit ras te weten te komen, stond het vast dat wij ook een toller wilden.

Lyonhouse Arbella Stuart

Dat was gemakkelijker gezegd dan gedaan. Eindelijk vonden we in Groot-BritanniŽ iemand die een toller voor ons had en na de nodige telefoontjes over en weer werd besloten dat Ritz (Lyonhouse  Davinia Stuart) onze eerste toller zou worden.   Ze was in Engeland geboren op  22/12/1990 uit ouders die uit Canada geÔmporteerd waren.

Ch Lyonhouse Davinia Stuart "Ritz"

Ritz paste zich  enorm snel aan ons gezinsleven aan en werd al snel onmisbaar als  speelkameraad voor de kinderen.  Op 24 Januari 1993 kreeg Ritz haar eerste  nest, dit was tevens het eerste in BelgiŽ geboren nest tollers.

Skill Of Great Pleasure

Ch Decoymans Piper Hemstead. "Ross"


Zomer 1993, Ritz en Bella ( Lyonhouse Davinia Stuart en Lyonhouse Arbella Stuart) op wandeling met onze kids


Safran

Er waren 6  reutjes en 2 teefjes.  Vader is de eveneens uit Engeland geimporteerde  Lyonhouse Hamish Stuart.  In die periode kregen we het kennelmaatje van  Ritz, Lyonhouse Arbella Stuart ofwel Bella genaamd, ook als huisgenootje. 

Dit was de start van onze kennel en dat we in de loop der jaren met de nakomelingen van de stamouders van onze kennel succes hebben gehad, kan u lezen op de volgende pagina's.

Safran


Did you know? - The official flower of Nova Scotia is the Mayflower